



Oporto Training Week (08-14, April, 2018)				
All sessions will be available and transmitted online (Time Zone WEST UTC/GMT +1 hour) at				
<u>http:</u>		<u>om.us/i/167411674</u>		
Saturday/Sunday	N/A	Participants arrive to Oporto		
Monday, 9 <sup>th</sup> April local: Portucalense University Infante D. Henrique Address: Rua Dr. António Bernardino de Almeida, 541 4200-072 Porto (Room 413)	09:00-09:30	Meeting at UPT/Delivery of material Practical information/Welcoming (ISPAB and P&B)		
	09:30-10:00	Metro Journey to Porto Oporto Tour Guide with Mário Cunha @ISPAB (Portuguese Art Professor)		
	Social Event 14:00-14:30	Telepresence room visit (Douro HD Room)@Porto University Metro Journey to UPT		
	15:00-17:30 (2h30)	Training #1: Eleutério Silva@P&B - "Use Of Digital Platforms In Teaching – Part 1"		
Tuesday, 10 <sup>th</sup> April local: Portucalense University Infante D. Henrique Address: Rua Dr. António Bernardino de Almeida, 541 4200-072 Porto (Room 302 - morning) (Room 203 – afternoon)	10:00-11:30 (1h30)	Training #2: João Lopes@UPT – "The power of the Digital Online Communication to promote educational institutions"		
	11:45-12:45 (1h)	Training #3: Maria de Nascimento – "The Future of Artificial Intelligence In eLearning Systems"		
	13:00-14:30	Lunch time – Dining hall		
	15:00-16:30 (1h30)	Training #4: Joaquim marques@ISPAB "How to streamline students' work using moodle"		
	16:45-17:15 (~0,5h)	Side Training: Pedro Ferreira@UPT – "Learning for new generations: challenging the conventional"		







Wednesday, 11 <sup>th</sup> April (Local Industrial R&D & training) local: Santa Maria da Feira city	09:00	hotel pickup (or UPT entrance)
	10:00-11:00 (1h)	Paper Museum visit at Paços de Brandão
	11:30-12:30 (1h)	Company#1 LENITUDES Oncology Center
	13:00-14.00	Lunch time
		Welcome session by the Santa Maria da Feira town mayor
	14:00-15:00 (1h)	Company #1 - Amorim Cork Research
	15:30-16:30 (1h)	Santa Maria da Feira Castle sightseeing
	18:30	Return to hotel (or UPT entrance)
Thursday, 12 <sup>th</sup> April local: Portucalense University Infante D. Henrique Address: Rua Dr. António Bernardino de Almeida, 541 4200-072 Porto (Room 404)	10:00-11:00 (1h)	Training #4: Sónia Rolland - "X-Learning: How to get better at the things you care about"
	11:15-12:15 (1h)	Welcome by the Vice-Rector for International Relations Presentation of UPT, DEGI Department and REMIT R&D center
	13:00-14.30	Lunch time – Dining hall
	14:30-17:30 (3h)	Training #6: Eleutério Silva@P&B – "Use Of Digital Platforms In Teaching – Part 2"
Friday 12th April	10.00 12.00 (2b)	Training #8: Padra Costa _ "WabODA

10:00-12:00 (2h)	Training #8: Pedro Costa – "WebQDA
	software case study: analysis of qualitative data in a collaborative and distributed environment"
12:15-12:30	Closing Session & Wrap Up of the training
	week
N/A	Departure Day







Contact Persons:		
P&B – Paulo Baptista		
paulonlbaptista@net.sapo.pt		
ISPAB – Pedro Valente		
pedro.valente@ispab.pt  pvalente@upt.pt prvalente@gmail.com		
Mobile Phone/whatsapp - 00351 912 967 171		

A special thanks to ISPAB institutional Partner, Portucalense University Infante D. Henrique, in the person of, Prof. Dr. Paula Morais (university vice-dean) and Prof. Dr. Filomena Lopes (Economics, Management and Informatics department director), for hosting and supporting the event. Also, a special thanks to UPT Informatics and information management student association (NEDIUP), for the technical support.







UPT Google Maps address https://goo.gl/maps/qGxXdnggEjw

Training place Address: Universidade Portucalense Infante D. Henrique Rua Dr. António Bernardino de Almeida, 541 4200-072 Porto

